W rozwiniętym poście będziecie mieli szanse przeczytania przepisu.
2 szklanki jagód oraz 3 łyżeczki jagód do dekoracji
250 g serka ricotto( Można go kupić w Almie)
450 g serka homogenizowanego
4 łyżeczki cukru pudru zmielonego
1 łyżeczka esencji waniliowej
2,5 łyżeczki żelatyny
jedna trzecia szklanki gorącej wody
opakowanie biszkoptów
PRZYGOTOWANIE:
Żelatynę należy rozpuścić w gorącej wodzie ( PAMIĘTAJ O TYM BY BYŁA ONA PRZYGOTOWANA), odstawiamy do ostygnięcia, Na blaszce układamy biszkopty. Następnie płuczemy jagody w zimnej wodzie i miksujemy w blenderze by powstał koktajl. ubijamy 2 serki i dodajemy cukier, esencję waniliową oraz żelatynę. Na samym końcu wlewamy wcześniej zmiksowane jagody łączymy z masą. Gotową masę ostrożnie i powoli wylewamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Po 30 minutach wyciągamy sernik i dekorujemy go jagodami. Po udekorowaniu wstawiamy ponownie do lodówki na 2 godziny.
Życzę Smacznego!!!
Moim zdaniem ten sernik jest dobry na chłodne dni. Można go przyrządzić w weekend gdy nie mamy co zrobić z czasem lub na urodziny zamiast tortu.
Mam nadzieję że przepis się przyda.
Bardzo dobry przepis. Dziękuję przyda mi się mam nadzieję że zostaniesz tu na stałe
OdpowiedzUsuńJakby ktoś chciał obejrzeć film Violetta: Koncert w dobrej jakości to zapraszam
OdpowiedzUsuńhttp://sh.st/wViuw
zapraszam na bloga:
OdpowiedzUsuńhttp://kraina-nastolatek.blogspot.com/