Argentyńskie dania są często pomieszane z innymi państwami i krajami. Kuchnia Argentyńska jest pomieszana z Hiszpańską i Włoską gastronomią. Jednak także pieczywo nie pochodzi z Argentyny tylko z Francji. Ale Argentyna nie pozostaje dłużna. Mimo to oni wymyślają z tego własne pomysły i dania. Stąd gastronomia w całej Argentynie jest wyjątkowa. Mówi się, że jest to mieszanka wybuchowa.
∼ Rozwiń post i zobacz co się w nim znajduje ∼
∼ SKŁADNIKI ∼
∼ 3/4 szklanki mleka∼
∼3/4 szklanki przegotowanej wody∼
∼3 jajka∼∼1 łyżka oliwy∼
∼1/4 łyżki słodkiej papryki w proszku∼
∼sól∼
∼1/2 szklanki startego żółtego ostrego sera∼
∼ SKŁADNIKI DO FARSZU ∼
Sposób przygotowania
Składniki ciasta zmiksuj, odstaw na godzinę. Następnie usmaż grubsze naleśniki. Paprykę oczyść i wraz z obraną marchewką pokrój w średnią kostkę. Mięso pokrój w drobną kostkę, posyp przyprawą, oprósz solą i odstaw na 30 minut. Fasolę odcedź. Marchewkę i mięso lekko obsmaż na łyżce rozgrzanego oleju. Podlej 2 łyżkami wody, nakryj pokrywką i duś 20 minut na małym ogniu. Dodaj paprykę i fasolę, chwilę duś. Dopraw solą do smaku i zapraw mąką ziemniaczaną. Farsz nakładaj na naleśniki, posyp natką i zwiń w rulon. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem, ułóż naleśniki, posyp serem. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 200 st. C. Ser powinien być rozpuszczony i lekko zrumieniony.
PYYYCHA!
OdpowiedzUsuńJadłam takie kiedyś w Złotym Ośle - wege bar - i były przepyszne! Uwielbiam ich pikantny smak :3
Wpadnij do mnie na nowy rozdział, przeczytaj i skomentuj proszę. Może zostaniesz na dłużej?
http://violetta-story.blogspot.com