Dzisiaj poprosiłam Leona Verdasa by przetłumaczył mi przepis na blogu Angie, ponieważ nie znam języka włoskiego. I proszę udało się. Dzisiaj przychodzę do was z nowym przepisem na jajka serca.
Mam nadzieję że zrobicie je w domu na rodzinne spotkanie.
W rozwinięciu posta możecie zobaczyć przepis.
Dziś mój przepis będzie świetny. Spróbuje ugotować coś dla was z miłością.
SKŁADNIKI:
- 3 jajka na twardo, bez powłoki
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 szklanka soku z buraków
- 1/3 filiżanki brązowego cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- Majonez z jogurtem
- Musztarda
- Słodka papryka
- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Następnie umieścić jajko na karcie popieram ołówek w środku, zawiązać końce kartonu z gumki i umieścić go w lodówce przez godzinę i pół.
Wziąć jajka z lodówki, usunąć ołówek delikatnie i oto jajko ma kształt serca!
Teraz musimy jajka marynować kilka godzin w związku z buraków, octem i cukrem.
Jeśli nie możesz znaleźć sok z buraków, można również przygotować w domu: wystarczy wziąć jeden lub dwa buraki, w zależności od wielkości, umieścić je w blenderze z odrobiną 'wody i oliwy, zmiksować. I proszę sok z buraków!
Przekrój jajka na pół .
A oto danie bardziej romantyczne, jak to się robi!Oszałamiający wachlarz kolorowych jaj w kształcie serca! Czas gotowania staje się formą sztuki!
Cześć chłopaki, do zobaczenia następnym razem!
TŁUMACZENIE ZROBIŁ LEON VERDAS NA POTRZEBY BLOGA VILOVERS POLSKA.
ZAKAZ KOPIOWANIA TREŚCI Z TŁUMACZENIEM. DZIĘKUJĘ :)
TŁUMACZENIE ZROBIŁ LEON VERDAS NA POTRZEBY BLOGA VILOVERS POLSKA.
ZAKAZ KOPIOWANIA TREŚCI Z TŁUMACZENIEM. DZIĘKUJĘ :)
http://martinastoesselviolettapl.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńZapraszam do wzięcia udziału w naborze
Super post.
OdpowiedzUsuńJusia