3 czerwca 2014

Humita - Danie typowo Argentyńskie

Dzisiaj chciałabym przedstawić wam danie typowo Argentyńskie Humita. jest to potrawa z kukurydzy. Na pewno obsada VIOLETTY nie raz już to danie próbowała.
W ROZWINIĘCIU POSTA ZOBACZYCIE PRZEPIS NA HUMITĘ


SKŁADNIKI:
kolby kukurydzy-8 sztuk
szalotka- 5 sztuk
papryczki chilli - 2 sztuki
jajka- 3 sztuki
mleko- 1 szklanka
ser żółty - 100 g
filet z kurczaka(już upieczony)
masło- 50 g
papryka mielona
sól
pieprz

WYKONANIE:
Ziarna kolb należy wyłuskać i zmiksować z mlekiem. Umytą papryczkę chilli pokroić na drobne kawałki, a oczyszczoną szalotkę posiekać i zeszklić na patelni z masłem. Dodać chilli m pokrojone mięso oraz kukurydzę zmiksować z mlekiem i gotować na małym ogniu aż odparuje połowa płynu. Jajka roztrzepać , dodać mieloną paprykę, sól, pieprz, dodać do kukurydzy i wymieszać oraz zagotować. Wsypać starty ser i podgrzewać aż do momentu gdy ser się roztopi. I gotowe. Można podawać to danie w pieczywem albo tortillą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nasza redakcja liczy, że podobał wam się post zamieszczony powyżej. Pamiętajcie, w komentarzach możecie przesyłać nam opinie, pytania do naszej redakcji i nowe sugestie na kolejny post. To wszystko robimy dla was, dla kochanych Vilovers…