A o to nasze rożki ze szpinakiem i grzybami:
Więcej w rozwinięciu posta
450 g ciasta francuskiego
około 300 g ziemniaków
3 duże pieczarki
cebula
250 g szpinaku mrożonego w kostkach ( Może być też szpinak cały ale lepiej by był mrożony)
tymianek
około 2 łyżek curry
przyprawa do ziemniaków ( Ja zawsze używam przyprawy Kamis polecam)
sól
pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pieczarki i cebulę kroimy na drobne kawałki. Potem na rozgrzanej wcześniej patelni podsmażamy nasze pieczarki i cebulę wraz ze szpinakiem. Z ugotowanych ziemniaków przygotowujemy pure. Po zrobieniu i przygotowaniu wszystkich produktów łączymy je i przyprawiamy.
Cienkie ciasto francuskie ułożyć należy na wilgotnej pergaminie i pokroić na 8 części. Po pokrojeniu wrzucamy do ciasta farsz. Potem końcówki ciasta sklejamy tak jak pierogi. Ciasto smarujemy przed upieczeniem jajkiem by nie spaliły się za mocno. Wstawiamy do piekarnika na 200 stopni. Pieczemy około 15 minut.
Smacznego!
Jest to świetna przekąska na kolację lub na rodzinne spotkania.
POLECAM LUKI MARVASKOQA....
Super post.
OdpowiedzUsuńJusia
Super post.
OdpowiedzUsuńJusia