Francja słynie ze specjalnego pieczywa. jest to francuskie ciasto. Wszystko co ma związek z pizzą, pączkami i tartami zrobione jest z ciasta francuskiego. W dzisiejszym przepisie zobaczycie Tartę francuską z pomidorami koktajlowymi i cukinią.
Rozwiń post. Zobacz co jest w środku.
SKŁADNIKI
- mrożone ciasto francuskie
- cukinia
- 20 dag pomidorów czereśniowych
- 20 dag koziego sera
- 1 ząbek czosnku
- 3 jajka
- 3/4 szklanki śmietany 18 proc.
- tymianek
- sól
- pieprz
- cukinia
- 20 dag pomidorów czereśniowych
- 20 dag koziego sera
- 1 ząbek czosnku
- 3 jajka
- 3/4 szklanki śmietany 18 proc.
- tymianek
- sól
- pieprz
PRZYGOTOWANIE
Ciasto rozmroź. Wyłóż nim spód i brzegi formy do tart. Jajka zmiksuj ze śmietaną, roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i odrobiną tymianku. Wlej do formy z ciastem. Cukinię pokrój wzdłuż w cieniusieńkie plasterki . Ułóż w sosie. Na tym umieść połówki pomidorów. Posyp pokruszonym serem i ewentualnie tymiankiem. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 25 minut w temperaturze 210 stopni Celsjusza.
Czy podkusicie się i zrobicie tą pyszną tartę. Jeśli już zrobiliście to napisz w komentarzu czy cie wyszło.
Czy podkusicie się i zrobicie tą pyszną tartę. Jeśli już zrobiliście to napisz w komentarzu czy cie wyszło.
Ja się pochwalę że zrobiłam tą tartę, tylko zamiast koziego sera dałam zwykły żółty ser i muszę powiedzieć że było na prawdę dobre :D Polecam bo warto ^^
OdpowiedzUsuńBuziaki :*