12 sierpnia 2014

Francuska Tarta

Francuska tarta

Francja słynie ze specjalnego pieczywa. jest to francuskie ciasto. Wszystko co ma związek z pizzą, pączkami i tartami zrobione jest z ciasta francuskiego. W dzisiejszym przepisie zobaczycie Tartę francuską z pomidorami koktajlowymi i cukinią.

Rozwiń post. Zobacz co jest w środku.




SKŁADNIKI

 - mrożone ciasto francuskie 
- cukinia 
- 20 dag pomidorów czereśniowych 
- 20 dag koziego sera 
- 1 ząbek czosnku 
- 3 jajka 
- 3/4 szklanki śmietany 18 proc. 
- tymianek 
- sól 
- pieprz

PRZYGOTOWANIE

Ciasto rozmroź. Wyłóż nim spód i brzegi formy do tart. Jajka zmiksuj ze śmietaną, roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i odrobiną tymianku. Wlej do formy z ciastem. Cukinię pokrój wzdłuż w cieniusieńkie plasterki . Ułóż w sosie. Na tym umieść połówki pomidorów. Posyp pokruszonym serem i ewentualnie tymiankiem. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 25 minut w temperaturze 210 stopni Celsjusza. 

Czy podkusicie się i zrobicie tą pyszną tartę. Jeśli już zrobiliście to napisz w komentarzu czy cie wyszło.

1 komentarz:

  1. Ja się pochwalę że zrobiłam tą tartę, tylko zamiast koziego sera dałam zwykły żółty ser i muszę powiedzieć że było na prawdę dobre :D Polecam bo warto ^^
    Buziaki :*

    OdpowiedzUsuń

Nasza redakcja liczy, że podobał wam się post zamieszczony powyżej. Pamiętajcie, w komentarzach możecie przesyłać nam opinie, pytania do naszej redakcji i nowe sugestie na kolejny post. To wszystko robimy dla was, dla kochanych Vilovers…