- 225 g sera – możemy wybierać pomiędzy serem kozim, mozzarellą, pecorino lub meksykańskim queso oaxaca
- 175 ml Waszej ulubionej salsy
- 1/2 cebuli
- 8 tortilli lub zamiennie tortilla chips do podania
Przygotowanie:
Rozgrzać patelnię teflonową i podgrzać na niej tortille, skrapiając je delikatnie wodą podczas smażenia. Następnie zawinąć je w folię aluminiową aby nie ostygły.
Ser pokroić w plastry i ułożyć w płytkim naczyniu żaroodpornym. Przykryć ser salsą i włożyć do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika. Piec aż ser roztopi się i zbrązowieje. Posypań całość posiekaną cebulą i podawać z podgrzanymi tortillami lub tortilla chips do zanurzania w serze. Gotowe
To danie jest doskonałe na obiady rodzinne. Ja już zjadłam salse z serem. A wy? Piszcie komentarze.
Jutro z samego rana bedę ją robić:) MAm nadzieję, że smaczna haha:)
OdpowiedzUsuń