W rozwinięciu posta zobaczycie przepis.
█SKŁADNIKI:
- 200 g kiełbasy chorizo
- 1 łyżka oliwy
- szklanka czerwonego wytrawnego wina ( Poproście o to rodziców)
- cebula
- łyżka płynnego miodu
- bagietka
- natka pietruszki
Kiełbasę pokroić na średniej grubości plasterki. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić ją. Dodać kiełbasę i lekko podsmażyć. Zalać winem i gotować, aż sos znacznie się zredukuje. Pod koniec gotowania dodać miód. Gotować do momentu, gdy powstanie gęsty sos, który oblepi chorizo.
█UWAGI ZWIĄZANE Z DANIEM:
Podawać na gorąco, najlepiej z bagietką, którą można zbierać sos. Ewentualnie posypać natką pietruszki. W zależności od upodobań oprócz cebuli można dodać czosnek, marchew w plasterkach bądź paprykę pokrojoną w słupki. Można również zrezygnować z miodu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Nasza redakcja liczy, że podobał wam się post zamieszczony powyżej. Pamiętajcie, w komentarzach możecie przesyłać nam opinie, pytania do naszej redakcji i nowe sugestie na kolejny post. To wszystko robimy dla was, dla kochanych Vilovers…