14 grudnia 2014

[ Przepisy obsady Violetta ] Zupa Hiszpańska


W te zimne dni każdemu z nas przydałoby się coś naprawdę ciepłego na obiad, ale nie ma to jak zupa. Dzisiaj przedstawię wam jedną propozycję na oryginalną hiszpańską zupę. Zapraszam do czytania.


Składniki

-Ziemniaki duże
 - 4 sztuki Cebule duże 
- 2 sztuki Rosół z kury Knorr 
- 2 sztuki ząbek czosnku 
- 6 sztuk przecier pomidorowy 
- 250 mililitrów pomidory 
- 400 gramów woda 
- 1.5 litrów ostra papryka w proszku
 - 1 łyżka tymianek 
- 1 łyżka oliwa z oliwek
 - 2 łyżki

Przygotowanie

1.Ziemniaki obierz i pokrój w ćwiartki. Cebule pokrój w cienkie piórka. Czosnek obierz i posiekaj.
2.Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć ziemniaki, cebulę i czosnek. Dopraw tymiankiem i papryką i smaż 7-10 minut, aż cebula się zeszkli.
3.W tym czasie sparz, obierz i posiekaj w dość drobną kostkę pomidory.
4.Zawartość patelni przełóż do garnka, zalej wodą i dodaj kostki Knorr.
5.Dodaj przecier i posiekane pomidory. Gotuj do miękkości ziemniaków. Zupę koniecznie trzeba podawać z pieczywem.

Hiszpańska zupa

Co myślicie o przepisie. Komentujcie.

1 komentarz:

  1. Prosze wejdz na fanpage tego bloga, coś do cb napisałem jestem Mateusz F*****

    OdpowiedzUsuń

Nasza redakcja liczy, że podobał wam się post zamieszczony powyżej. Pamiętajcie, w komentarzach możecie przesyłać nam opinie, pytania do naszej redakcji i nowe sugestie na kolejny post. To wszystko robimy dla was, dla kochanych Vilovers…