14 grudnia 2014

[ Przepisy obsady Violetta ] Kurczak w stylu Francuskim

  

Na samym początku chciałabym wszystkich przeprosić, że mimo iż zadeklarowałam że będę na blogu witała codziennie to moje obietnice nie spełniły się. Szkoła i święta to główny powód mojej nieobecności. Ale teraz czas zabierać się do pracy i pisać dla was niesamowicie ciekawe posty kulinarne. Otwieram nowy dział w pisaniu postów a mianowicie - Przepisy obsady Violetty. To mój pomysł na samą siebie. Będę wymyślała dla was wiele ciekawych potraw z państw, w których mieszka nasza cała obsada. A o daniu znajdującym się w tytule sięgnijcie do rozwinięcia posta. Zapraszam do czytania. 

Tak mało mówi się o kraju, w którym mieszka jeden z członków ekipy Violetta. Mowa tutaj teraz o Damianie Lauretta. Chłopak pojawił się w 3 sezonie i ostro namieszał a życiu Leona i Violetty a także w życiu Gery, w której zakochał się przez knucie intryg z nią i mocnej przyjaźni. Ale dość już o tym. Teraz pomówmy o kuchni jaka znajduje się we Francji. Słyszałam a raczej widziałam, że kuchnia Francuska to najmniej smaczna kuchnia. Ogólnie jest wszystko okej, ale Francuzi nie wymyślają własnych potraw. Na dodatek nie ma u nich zwykłych bułek jak w Polsce, tylko wszystko w cieście francuskim. Kto tam pojedzie i skosztuje dań ten będzie doceniał polską gastronomię. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Wiem, że najpyszniejsze tam jest mięso. Francuzi jedzą wołowinę, pamiętajmy że to mięso z krowy. Jest to najzdrowsze mięso na całym świecie, w Polsce jest ono bardzo drogie, ale we Francji jest ono tanie. W Ameryce również jedzą wołowinę więc miałam okazję zjeść tysiąc razy. W dzisiejszym poście będzie gościł kurczak panierowany w stylu francuskim. Zobaczcie zatem przepis. 

Filety z kurczaka w stylu francuskim

Składniki na 4 porcje

  • 2 filety z kurczaka
  • 4 plastry szynki
  • 4 plastry żółtego sera
  • 2 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • 3/4 szklanki tartej bułki
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania

Filety opłucz, osusz. Każdy przekrój w poprzek na dwa płaty. Potem przy użyciu długiego, ostrego noża zrób w każdym z nich nacięcie.
Filety oprósz solą i pieprzem. W środek każdego włóż złożony plaster szynki owinięty plastrem sera. Nacięcia zepnij wykałaczkami.
Kieszonki panieruj kolejno w mące, jajku rozmieszanym z mlekiem i tartej bułce. Połóż na rozgrzany olej i usmaż na złoty kolor.

To jest naprawdę bardzo proste. I co spróbujecie? Piszcie swoje opinie w komentarzu bądź na asku. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nasza redakcja liczy, że podobał wam się post zamieszczony powyżej. Pamiętajcie, w komentarzach możecie przesyłać nam opinie, pytania do naszej redakcji i nowe sugestie na kolejny post. To wszystko robimy dla was, dla kochanych Vilovers…