Każdy z was na pewno chciałby coś zjeść słodkiego, jednak w sklepie często jest to drogie. Nie martwcie się tym! Dzisiaj w poście zobaczycie przepis na Blueberry, ciasteczka z kremem i lukrem fioletowym. Zapraszam do czytania.
# Wszystkie składniki
- 2 szklanki mleka w całości
- ½ wanilia, podzielić
- 2/3 szklanki (130 g) cukru pudru, podzielonego
- 5 dużych żółtek (90 gram)
- 5 łyżek (40 g) mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki (30 gramów) masła
- ¼ szklanki likieru creme de violette
- 2 duże jajka
- 1 duże jajko biały
- 5 łyżek masła, pokrojonego w kostkę
- 2 łyżki mleka w całości
- 6 łyżek wody
- 1 ½ łyżeczki cukru pudru
- ¼ łyżeczki soli morskiej
- ½ szklanki (65 g) mąki uniwersalne
- 1 szklanka (160 g) świeże jagody
- 2 łyżki cukru pudru
- ¼ szklanki likieru creme de violette
- 2 szklanki (240 gramów) cukru Cukierników, przesianej
- 1 łyżka mleka pełnego
- jadalne kwiaty (opcjonalnie)
Dodać śmietanę ciasta: arkusz pan przetrzeć czystą, wilgotną szmatką. Obejmuje dno i boki miski z folią (woda pomoże folią kij). Uchylenie.
W rondelku wymieszać mleko, wanilii i 1/3 szklanki (65 g), cukier kryształ. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. W międzyczasie ubij żółtka razem w średniej misce. W małej misce wymieszać pozostałe 1/3 szklanki (65 g), cukier kryształ i skrobi kukurydzianej widelcem. Dodaj do żółtek i wymieszać na gładką masę.
Kiedy mleko się zagotuje, powoli wlać ½ szklanki (lub kadzi pełnej) gorącego mleka do mieszaniny żółtka jaja w stałym strumieniem z jednej strony, a mieszając się z drugiej strony. Ubij do stanu jednorodnego, a następnie wlać z powrotem do rondla z resztą mleka. Trzepaczka, aż krem zgęstnieje i jak Bog rozpylony z Wiecznego Stench. Śmigać przez kolejne 2 minuty po pierwszej bańki. Zdjąć z ognia i złożyć w kostkę masła, aż rozpuści. Wlać creme de violette i ubij, aż połączone.
Wlać ciasto krem na przygotowanej patelni blachy i rozprzestrzenił brzegu do brzegu z łopatką gumy. Prasa plastikową folię na powierzchni kremu, tak że nie tworzą skórę, a następnie ochłodzono do temperatury pokojowej. Kiedy w temperaturze pokojowej, przenieść do lodówki i schłodzić przez co najmniej 2 godziny.
Podczas gdy ciasto krem jest chłodzenie, aby pasty Eclair: Regulacja stelaży do górnych i dolnych trzecich piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 ° C. Linia dwie blachy do pieczenia z pergaminem lub maty silikonowe.
W miarce, wymieszać jajka i białka jaja. Uchylenie. Połącz masło, mleko, wodę, cukier i sól w rondelku. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zdjąć z ognia i dodać mąkę na raz, mieszając, aż ciasto ciągnie się od boków patelni. Powrócić do niskiej temperatury, rozsmarowywanie ciasta wokół dolnej części miski przez 3-4 minut, aż temperatura pasty osiąga 175-180 ° F i wygląda jak mokry piasek.
Przenosić gorące ciasto do miski robota kuchennego wyposażonego w mocowania ostrza. Proces przez 10 sekund w celu ochłodzenia mało, wówczas strumień jaja za pomocą rurki zasilającej z procesor ciągle pracuje. Zeskrobać dół boki miski i procesu przez 30 sekund, aż gładkie. Łyżka ciepłe pastę do worka rurociągów wyposażonych w szeroką zwykły napiwków. Rura dziewięć 3-calowe długie linie wkleić na każdej blasze do pieczenia, wyłożonej rozstaw każdą linię o 1 cal od siebie.
Piec przez 15 minut w temperaturze 400 ° C, a następnie obraca się patelnie z góry do dołu. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 350 ° C, i piec przez kolejne 10-12 minut, na złoty kolor. Wyjąć z piekarnika i używać szpikulca lub pałeczki, aby zrobili dziurę wzdłużnie przez środek każdego zaciągnięcia, uważając, aby nie grzebać przez drugą stronę. Powrót patelnie do piekarnika i wyłączyć kuchenkę. Prop drzwiczek otwartych rękojeścią drewnianą łyżką i umożliwiają nakładania kosmetyków do wyschnięcia tam na 45 minut. Zewnętrznymi będą mocne, a wnętrze będzie wilgotne, ale nie mokre.
Podczas suszenia są chrupki, aby Blueberry violet sos do glazury: W małym rondelku wymieszać jagody, cukier kryształ i Creme de violette i miejsce na średnim ogniu. Crush jagody z tyłu widelcem, a następnie gotować przez 5-6 minut, aż sos zgęstnieje i ciemne w kolorze. Zdjąć z ognia i ostudzić.
Teraz można zmontować wszystko: Kiedy wykonywane są chrupki suszenia, schłodzić je na ruszcie. Wyjąć ciasto krem z lodówki i drapać go do miski miksera stoiska. Bić się z przywiązania do sprawnego, kajaki około 1 minutę.
Używając szpikulca lub pałeczki, wrócić przez otwory w pociągnięć, które delikatnie szturchnął wcześniej i wokół szpikulca poruszać, aby wyczyścić drogę do kremu. Napełnij worek ciasta wyposażony w długi zwykły końcówki (użyłem Wilton # 230) z kremu. Wstawić do otworu końcówki rurowej na końcu każdego zaciągnięcia się, lekko ścisnąć kremu do zaciągnięć aż do wypełnienia. Poczujesz je pulchny w dłoni i kremu wyjdzie z dołka rozrusznika, gdy jest pełna. Nie ściskaj zbyt mocno lub może złamać puff.
Gdy wszystkie ECLAIRS są wypełnione, wzbudzać glazury: Kombajny 4 łyżki sosu jagodowy fiolet z cukrem przesianej Cukierników w misce miksera stoiska wyposażonego w załączniku piany. Powoli dodawać mleko i pokonać aż będzie gładkie. Glazura powinna być nieco grube, ale powinna ściekać trzepaczki trochę. Jeśli zbyt gęsta, dodać więcej mleka, 1 łyżeczka na raz. Przenieść do mniejszego glazury miski i zanurz czubki każdego Éclair do glazury, poruszając, aby uzyskać pokrycie. Dotykać się żadnych nieodebranych plamy z tyłu łyżki. Jeśli to pożądane, to jadalnych kwiatów na górze glazury. Pozostawić do wyschnięcia na 20 minut.
Podawać natychmiast; ECLAIRS najlepiej, gdy są spożywane w ciągu 4-5 godzin po ich wypełnieniu, a następnie zaczynają się rozgotowane.
Czy skusicie się na zrobienie tych przepysznych ciasteczek ? Ja już je dawno zrobiłam i wyszły wyśmienite.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Nasza redakcja liczy, że podobał wam się post zamieszczony powyżej. Pamiętajcie, w komentarzach możecie przesyłać nam opinie, pytania do naszej redakcji i nowe sugestie na kolejny post. To wszystko robimy dla was, dla kochanych Vilovers…